Störning: Burlöv, Eslöv, Lund, Malmö / Förändringar i vattenleveransen v 43 och 44

Uppdaterad: 2021-10-18 11:32

Besök the Tipping Point - en utställning om hållbarhet

The Tipping Point är en liten unik utställning skapad av återbruksdesignern Kai Wollin i samarbete med VA SYD. Du hittar den på Skeppsbrokajen i Malmö.

Här kan besökaren lära sig om avfallsminimering, hållbar design och omställning av stadens avfallshantering. Utställningen innehåller flera interaktiva moment för alla åldrar, bland annat kan man byta böcker i den inbyggda bokbytarhyllan. 

- Att ställa om samhället kommer ses som vår tids största bedrift och alla har vi en roll att spela för att se till att det förverkligas, säger Kai Wollin, återbruksdesigner. Jag har kallat utställningen ”The Tipping Point”. Namnet står för de olika planetära gränserna vi överskrider och vad vi behöver göra för att bli klimatneutrala, fortsätter Kai Wollin.

Aktiveringen av Skeppsbrokajen är en del av Malmö stads arbete med att utveckla Nyhamnen. I ett tidigt skede görs ytor i området tillgängliga för allmänheten.

- The Tipping Point lyfter möjligheter kring återbruk i stadsplaneringen och ger samtidigt Malmöborna möjlighet att lära sig mer om hållbarhet, säger Gustav Svanborg Edén från Fastighets- och Gatukontoret.

Metoden i Nyhamnen kallas mellananvändning, och går ut på att platser som inväntar stora förändringar ska få leva under planeringstiden. Grundprincipen är att om man testar först kan man göra rätt från början. Mellananvändningen ska göra det möjligt för Malmöborna att påverka hur livet i Nyhamnen ska ta form.

 

Sidan uppdaterad: 2 september 2021 16:01

Innehållsansvarig: webbredaktionen