Störning: Malmö / Risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i västra och södra Malmö

Uppdaterad: 2021-11-29 10:45

Risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i västra och södra Malmö

På grund av en akut vattenläcka finns risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i delar av Malmö. Missfärgningen är ofarlig och vattenkvalitén påverkas inte.

Förändrat tryck och missfärgat vatten

Boende i delar av västra och södra Malmö (se karta nedan över berörda) kan uppleva sämre tryck i kranen och eventuellt missfärgat vatten från och med eftermiddagen 3 november. Detta påverkar inte kvalitén på vattnet och vattnet kan användas som vanligt.

Orsaken är en akut vattenläcka och kommer att påverka under flera veckor. Missfärgningen är ofarlig. Om du har missfärgat vatten, låt kranen rinna tills det blir klart. Undvik att tvätta ljus tvätt. 

Berörda i Malmö

Påverkan i området kan variera. Vissa kommer kanske inte märka något alls, andra kommer att påverkas mer.

Vad har hänt?

En akut vattenläcka uppstod i en ventilkammare och vattnet orsakade strömavbrott. För att kunna genomföra åtgärder och reparationer på ett säkert sätt har vi tillfälligt stängt en del av vår huvudledning som matar vatten till berört område. Vattnet tar då en annan väg men med lite annat tryck.

Vi arbetar med att få allt i normal funktion så snabbt som möjligt. När vi har mottagit en del reservdelar som behövs kommer vi att kunna avsluta reparationerna.

Få meddelande med sms

Vi meddelar driftstörningar med sms. Läs om hur det fungerar och vad du kan göra för att få dessa meddelanden

Senaste nytt

 1. 29.11.2021 10:38

  Aktuell störning fortsätter ännu en tid

  Den omkoppling av vattnet vi gjorde på grund av läckan kvarstår. Vi väntar fortfarande på reservdelar för att kunna avsluta reparationsarbetet. Tyvärr kan vi inte säga något exakt datum för när detta blir helt klart. Vi uppdaterar med information så snart vi vet. 

 2. 15.11.2021 14:00

  Leveranstider påverkar reparationsarbetet

  Vi har behövt beställa reservdelar av olika slag för att kunna slutföra arbetet. Leveranstider för dessa kan tyvärr komma att vara först om några veckor. Kom ihåg att det går bra att dricka och använda ditt vatten som vanligt!

 3. 09.11.2021 10:07

  Åtgärder efter läckaget fortsätter denna vecka

  Reparationer av el-installationer pågår och kommer att fortsätta hela denna vecka. Vi kommer inte att återgå till normal drift förrän allt är fixat och säkrat. Vattnet har samma fina kvalitet som det brukar och går att dricka och använda som vanligt.

  Är du osäker på om du har missfärgat vatten? Fyll ett glas ur kranen och se hur vattnet ser ut. Ibland kan det vara svårt att se bara när kranen rinner. Skulle du ha missfärgningar kan du spola i kranen tills vattnet blir klart. Det är bara om du har missfärgat vatten som du behöver vara försiktigt med ljus tvätt.

  Vi hoppas att de återstående reparationerna ska bli klara så snart som möjligt. Tack för ditt tålamod!

 4. 04.11.2021 14:32

  Reparering pågår in i nästa vecka

  Orsaken till läckan är funnen och tillfälligt åtgärdad. Reparation pågår och kommer att fortsätta under nästa vecka. Vi återgår till normal drift så snart alla funktioner är säkrade.

Sidan uppdaterad: 29 november 2021 10:45

Innehållsansvarig: webbredaktionen