Välkommen Lomma!

Från 1 januari är Lomma kommun en del av VA SYD, och vi välkomnar alla nya kunder.

Den 1 januari 2019 övergår verksamheten för vatten och avlopp från Lomma kommun till VA SYD. Beslutet om Lommas inträde i kommunalförbundet VA SYD klubbades igenom den 8 november på kommunfullmäktige i Lomma och innebär att all verksamhet för vatten och avlopp som bedrivits i Lomma kommun övergår till VA SYD.

För dig som bor i Lomma kommun innebär detta att fakturan för vatten och avlopp kommer från VA SYD från 1 januari och att du ska kontakta oss om du har frågor som rör vatten och avlopp.

VA SYD har som mål att växa som förbund och är glada att Lomma har valt att bli en del av kommunalförbundet för vattnet struntar i kommungränser och framtidens VA-verksamheter måste arbeta regionalt. Med fem medlemskommuner och nästan en halv miljon kunder är VA SYD en av landets största organisationer för vatten och avlopp

Information för dig som bor i Lomma kommun:

Fakturan och avgifter

Du har tidigare fått din faktura för vatten och avlopp från Lomma kommun. Från 1 januari kommer din faktura ha VA SYD som avsändare och se lite annorlunda ut.

Här kan du läsa med om olika betalningsmöjligheter för din faktura

Här kan du läsa om taxor och avgifter

Kundservice och felanmälan

Från 1 januari ska du kontakta oss om du har frågor om ditt VA-abonnemang eller har andra funderingar som rör vatten eller avlopp. Vi finns här för dig, så kontakta oss gärna!

Kundservice för rådgivning och frågor om abonnemang:

Telefon: 040-635 10 00

Mejl: kund@vasyd.se

Kundservice är öppen alla helgfria vardagar 08.00-16.30

Felanmälan för akuta stopp, läckor och översvämningar:

Telefon: 040-635 10 00

Felanmälan når du dygnet runt.

vasyd.se och Mina sidor

På vår webbplats hittar du information och självservicetjänster som du kan använda när det passar dig. Här finns även aktuell driftstörningsinformation.

Från 1 januari kommer du få tillgång till tjänsten Mina sidor på vasyd.se. Där ser du all information om ditt VA-abonnemang hos oss. Privatpersoner loggar in med BankID. Företag och verksamheter loggar in med kund- och organisationsnummer.

Sidan uppdaterad: 11 mars 2021 11:12

Innehållsansvarig: webbredaktionen