Vattenkran

Ledningsarbete kan leda till tryckförändringar i din kran

På grund av ett stort ledningsarbete kan trycket i din kran påverkas under 22-23 oktober.

Den 22-23 oktober kommer du kanske uppleva att trycket i din kran förändras eller möjligen att vattnet är missfärgat eller grumligt. Om du då ska tvätta ljus tvätt kan det vara en bra idé att spola vattnet i kranen i några minuter innan du drar igång din tvättmaskin. Missfärgat vatten i sig är inte farligt.

Detta beror på att vår dricksvattenleverantör Sydvatten just nu utför ett planerat underhåll på en av dricksvattenledningarna som förser Malmö och Burlöv med dricksvatten. Du kan fortsätta använda dricksvattnet som vanligt, vattenkvaliteten påverkas inte. Vad som sker just nu är att Sydvatten byter ut bland annat ventiler, luftare, flödesmätare och bultar på ledningen.

Om Sydvatten och VA SYD

Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till 17 kommuner i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten distribuerar vatten till VA SYD som sedan tar vid och ansvarar för att leverera vattnet till sina medlemskommuner Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö.

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är i gång 24/7 och har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år.

 Blir du nyfiken på att veta mer om hur Sydvatten arbetar med att producera ett rent och gott dricksvatten? Läs mer på sydvatten.se

Sidan uppdaterad: 1 februari 2021 10:51

Innehållsansvarig: webbredaktionen