Vattenkiosk

VA SYD öppnar vattenkiosker för tekniskt vatten

VA SYD öppnar vattenkiosker som ett led i arbetet för ett säkrare dricksvatten. En vattenkiosk är en tankstation för vatten där den som är i behov av stora mängder vatten kan fylla på sin tank snabbt och smidigt.

De första vattenkioskerna finns på följande ställen:

  • Företagsvägen i Burlöv 
  • Traktorvägen i Lund
  • Under 2019 kommer VA SYD att öppna fler vattenkiosker, även i Malmö och Eslöv.

Byggföretag, asfaltsläggare, spolbilsföretag och kommunal verksamhet är exempel på kunder som kan ha nytta av vattenkioskerna.

Teckna abonnemang för att tanka från vattenkiosk

Vi låser brandposterna för att skydda dricksvattnet

Tidigare har kunder kunnat hyra brandpoströr av VA SYD för att tanka vatten från brand- och spolposter runt om i kommunerna. Öppna brandposter ökar risken för att smuts och smitta hamna i vårt dricksvatten. Vattenkioskerna har installerade backventiler och återströmningsskydd som skyddar dricksvattnet från smitta och smuts. Det skyddet finns inte när man tappar vatten från vanliga brandposter. Brandposterna kommer att låsas efter hand som fler vattenkiosker kommer på plats.

Så fungerar vattenkioskerna

För att tanka från vattenkiosken behöver du teckna ett abonnemang hos VA SYD. Då får du en nyckel till vattenkiosken och faktureras efter tankning. Varje tankningar registreras på abonnemanget och företaget faktureras i efterhand.

Mer information om vattenkiosker


Sidan uppdaterad: 1 februari 2021 10:51

Innehållsansvarig: webbredaktionen