Fixarsöndag på Sofielund

1 september är det fixarsöndag i Sofielund på Garaget och Arena 305.

Välkommen på en fullspäckad fixarsöndag! Mellan klockan 12.00 och 17.00 står dörrarna öppna för alla som är intresserade av en hållbar livsstil.

– Vi har samlat flera aktörer som på olika sätt kan ge besökarna värdefulla tips om bland annat reparationer, delande och återvinning. Vi märker att det finns ett stort intresse av detta i Malmö, så vi är väldigt glada att kunna erbjuda Malmöborna en rejäl fixarsöndag, berättar Elin Hasselberg som är projektledare på miljöförvaltningen.

Under dagen kan du bland annat lära dig mer om hur du kan återvinna avfall och omvandla det till produkter av ännu högre värde. Eller varför inte besöka Cykelköket som handleder i en reparationsverkstad och berättar allt du behöver veta för att få cykeln att spinna. Lyssna, lär, samtala och ta sedan en paus vid Fryshusets foodtruck och lyssna på livemusik.

På parkeringen anordnar vi på VA SYD en byteshörna och ställer upp återvinningscontainrar, medan Sysav finns på plats för att ta hand om sådant som inte längre går att reparera. Du kan också ta med och lämna farligt avfall.

På Facebookeventet kan du läsa mer om dagens aktiviteter: https://bit.ly/2XlHhW3

Garaget och Arena 305 har dörrarna öppna mellan 12.00-17.00 och utomhusaktiviteterna pågår mellan 12.00-16.00. Varmt välkommen!

Fixarsöndagen arrangeras i samarbete mellan Malmö stad, VA SYD och Fastighetsägarföreningen Sofielund.


Sidan uppdaterad: 1 februari 2021 10:51

Innehållsansvarig: webbredaktionen