Malmö och Burlöv når nationella målet – samlar in 50 procent av allt matavfall

Målet att samla in mer än hälften av allt matavfall nåddes under oktober i Malmö stad och Burlövs kommun. Nu arbetar VA SYD vidare för att minska matsvinnet ytterligare. Genom en rad informationsinsatser ska hushållen inspireras till att använda mat och rester smartare.

- Vi har äntligen nått det nationella målet att samla in 50 procent av allt matavfall i Malmö och Burlöv. Med målet uppfyllt är det dags att ändra fokus och istället börja prata om matsvinn, för nästan hälften av det som slängs är mat som hade kunnat ätas, säger Ingela på avfallsavdelningen.

VA SYDs matsvinnskampanj börjar idag och du kan se vår reklamfilm om matsvinn på bio de närmaste tre veckorna med budskapet att "Ett genomsnittligt hushåll slänger mat för upp till 6 000 kronor, helt i onödan". Under vecka 48 och 49 annonserar vi också med "Hemköpt ditt närmaste närlivs" på busskurerna i Malmö och Burlöv.

- Det finns pengar att spara för en familj genom att minska matsvinnet och vi vill göra fler medvetna om hur mycket mat som slängs i onödan och inspirera till att planera bättre, laga mat på rester och först och främst använda det som finns hemma i kylen, fortsätter Ingela.

 

 

Sidan uppdaterad: 1 februari 2021 10:51

Innehållsansvarig: webbredaktionen