VA SYD

Tillfälligt vatten

Vid en del tillfällen, som vid nybyggen och evenemang, kan det finnas behov av tillfälligt vatten. Så här kan vi hjälpa dig.

Tillfälligt vatten är en tjänst där vi kan leverera vatten efter behov där det vanliga ledningsnätet inte kan användas. Dessa alternativ finns:

Byggvatten

Byggvatten kan du ansöka om när du exempelvis ska bygga nytt och det finns eller kommer att finnas en vattenservis att koppla till. En byggvattenmätare mäter hur mycket vatten som förbrukas under byggtiden. Du betalar för byggvattnet per kubikmeter.

Läs mer och ansök om byggvatten

Tillfälligt byggvatten

Tillfälligt byggvatten kan användas under en kortare tid då det inte finns tillgång till en vattenservis. Du kan då temporärt få vatten från en brandpost i närheten och betalar en uppstartskostnad och sen per dag.

Läs mer om och ansök om tillfälligt byggvatten

Vattenkiosk

I våra vattenkiosker kan du tanka större mängder vatten på ett smidigt sätt. Du behöver ansöka om ett abonnemang och använda egen slang och koppling. Du betalar per kubikmeter tankat vatten.

Läs mer och ansök om abonnemang för vattenkiosk

Evenemang

Om du behöver vatten till ett evenemang har vi olika paket som du kan välja mellan. Du betalar för installation, vattenprover och eventuella tillbehör, som kranar eller vask. Du kan också i vissa fall hyra ett vattensläp.

Läs mer och ansök om vatten till evenemang

Sidan uppdaterad: 6 april 2020 08:36

Innehållsansvarig: webbredaktionen