Störning: Malmö / Risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i västra och södra Malmö

Uppdaterad: 2021-11-29 10:45

Sms vid driftstörningar och inför soptömning

Anmäl dig här för att snabbt få information vid en driftstörning eller större förändring, som uppehåll i vattenleveransen eller en akut vattenläcka. Du kan också få sms inför din soptömning.

Sms för störningar om vatten

Du kan koppla flera adresser till ett mobilnummer. Även du som har skyddat nummer kan ta del av tjänsten. 

Hur får vi ditt nummer?

Vi utgår från de adresser som berörs av en driftstörning. Mobilnummer och e-postadresser knutna till dessa adresser hämtas från teleoperatörens databas, och sms och mejl går ut till dessa nummer. Du kan söka på ditt mobilnummer för att se om vi redan når dig på detta sätt. 

Om du har ett mobilnummer som inte är knutet till din hemadress, till exempel om du har kontantkort eller jobbtelefon, kan du med denna tjänst knyta din hemadress till ditt mobilnummer genom att lägga till detta i modulen nedan. Där kan du också registrera din e-postadress. 

Avanmälan

Om du vill avanmäla en eller flera av dina eller familjens mobilabonnemang från sms-tjänsten så gör du också det i modulen nedan. Då får du inga sms-aviseringar från oss om driftstörningar på de borttagna adresserna.

Sms inför soptömning

Om du vill ha ett meddelande dagen innan dina avfallskärl töms, kan du anmäla detta på Mina sidor under Kontaktuppgifter. Dessa mobilnummer och e-postadresser hämtar vi från vårt kundsystem. Detta gäller villor eller boende i BRF eller samfällighet som har egna avfallsabonnemang för fyrfackskärl och trädgårdsavfall.

Hantering av personuppgifter

För att kontakta dig krävs registrering och lagring av dina uppgifter i vårt dataregister. Uppgifterna du lämnar används för att kontakta dig genom sms vid driftstörningar för vatten. VA SYD är personuppgiftsansvarig och behandlar dina personuppgifter enligt gällande dataskyddslagstiftning. Du har rätt att ta del av de uppgifter som berör dig och även begära rättelse och i vissa fall radering av dessa. Mer information finns på sidan om personuppgiftsbehandling.

Sidan uppdaterad: 31 augusti 2021 15:18

Innehållsansvarig: webbredaktionen