Störning: Malmö / Risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i västra och södra Malmö

Uppdaterad: 2021-11-29 10:45

Kretseums kreativa labb

I Kretseums kreativa labb möts du av en färgsprakande samling av olika material där du kan plocka till dig av just dina favoriter. Här finns något för alla. Materialen vi använder är räddat spill från lokala industrier och företag; resurser som annars hade kastats och skickats till förbränning. I vårt kreativa labb får det nu möjlighet till ett nytt liv som skapande material. 

Att skapa med spill har många vinster. Det möjliggör och stimulerar kreativiteten på ett helt nytt sätt eftersom oväntade och okända material driver oss till att tänka i nya banor. Alla börjar från samma grund och skapar på lika villkor. Det finns inget rätt eller fel, inget facit som styr, vilket gör skapandet förutsättningslöst och neutralt. Spillmaterialen är inte producerade för ett speciellt syfte och riktar sig heller inte till ett specifikt kön eller ålder. Dessutom väcker materialen naturligt frågor kring hur vi på ett bättre sätt kan ta tillvara och spara på jordens resurser genom kreativt återbruk.

I Kretseums kreativa labb kan du träna viktiga förmågor som att kommunicera, samarbeta, tänka kritiskt och verka kreativt. Vi jobbar aktivt med att uppmuntra lösningar och se möjligheter. Vi är nyfikna, ställer frågor och lyssnar till funderingar. Du får på ett prövande och sökande sätt träna dig på att lösa problem och bli allt modigare i ditt skapande.

Tänk på att kreativitet inte är en inneboende egenskap utan en medveten process som alla kan bemästra. Det handlar bara om att öva. Välkomna!

Sidan uppdaterad: 1 september 2021 09:50

Innehållsansvarig: webbredaktionen