Katarina Pelin och Carina Svensson

Katarina Pelin ny förbundsdirektör för VA SYD

Idag tog VA SYDs förbundsstyrelse beslut om att förordna Katarina Pelin till ny förbundsdirektör de kommande sex åren.

Katarina Pelin är jurist i grunden med mångårig ledarerfarenhet, idag är hon kommunchef i Båstads kommun.

– Katarina är en ledare som med stort engagemang vill bidra till samhällsutveckling med fokus på miljön och våra kunder. Jag är övertygad om att vi tillsammans med Katarina kan ta plats i debatten och leda arbetet med de utmaningar som vi står inför idag. VA SYD är idag en av de största VA-aktörerna i Sverige och det innebär ansvar och åtaganden, säger Carina Svensson, ordförande i förbundsstyrelsen för VA SYD.

Katarina har sedan juridikstudierna i Lund arbetat inom såväl offentlig verksamhet som privat. Hon har haft tre regeringsuppdrag, ett antal styrelseuppdrag och har många års ledarerfarenhet. Innan uppdraget i Båstad arbetade Katarina i sex år som Miljödirektör i Malmö stad, dessförinnan var hon chef för Planering och Miljö på Regional utveckling på Region Skåne samt Agenda 21-samordnare i Sjöbo kommun.

– Det här är en utmaning jag verkligen ser framemot. Jag är en utpräglad generalist, bra på att jobba med helheter och att skapa samsyn och samarbete över alla gränser. VA SYD är en viktig samhällsaktör som ska göra skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling. Jag ser framemot att få leda och utveckla VA SYD tillsammans med alla medarbetare. Det finns en bred, hög kompetens, ett driv och stolthet i VA SYD som jag ser fram mot att få bli en del av, säger Katarina Pelin.

Katarina börjar sin tjänst den 18 april 2017, fram tills dess går nuvarande vice förbundsdirektör Henrik Aspegren in som tillförordnad förbundsdirektör.


Innehållsansvarig: webbredaktionen