Fyrfackskärl

Kom och fika med oss i Oxie!

På måndag den 10 september träffar medarbetare från VA SYD oxiebor på det lokala biblioteket. Från klockan 15 är det fritt fram att komma och fika med dem och passa på att fråga om saker som rör mångas vardag.

På måndag den 10 september träffar medarbetare från VA SYD oxiebor på det lokala biblioteket. Från klockan 15 är det fritt fram att komma och fika med dem och passa på att fråga om saker som rör mångas vardag. Dels de nya fyrfackskärlen för källsortering av förpackningar, tidningar och elektronikavfall dels vad man kan göra för att minska risken för källaröversvämning när det är skyfall.

– Vi hoppas att många tar chansen att komma och träffa oss. Våra frågor är vardagsnära och rör många människor i deras dagliga liv. Både frågor och synpunkter är välkomna! säger Nina Steiner, kommunikatör på VA SYD.

Fyrfackskärl – ett enklare sätt att sortera soporna

Varför är det bra med fyrfackskärl istället för vanliga soptunnor? Hur stora är de nya sopkärlen? Hur ofta töms de? VA SYDs experter svarar på alla frågor och berättar om hur det fungerar. I de kommuner som redan har infört fyrfackskärl är reaktionerna övervägande positiva.

– Det känns bra att ha den kunskapen med sig, vi har också mycket nytta av de erfarenheter som andra kommuner har gjort under övergångsarbetet, säger Ingela Morfelt, projektledare VA SYD.

Hur kan villaägare motverka källaröversvämning?

VA SYDs skyfallssatsning Tillsammans gör vi plats för vattnet finns också på plats för att ge tips och råd kring hur man som fastighetsägare kan göra plats för vattnet på den egna tomten istället för att låta det gå ner i ledningsnätet för att minska risken för källaröversvämning vid skyfall.

– Att drabbas av översvämning på grund av skyfall är jobbigt, både arbets- och känslomässigt. Vi gör därför allt vi kan för att minska risken för att det händer, men vi behöver hjälpas åt. Som fastighetsägare har man ansvar för att ta hand om vattnet på den egna tomten. Gör man det på ett hållbart sätt så hjälper man till att minska risken för översvämning, både hos sig själv och andra, säger Kristina Hall, programledare för Tillsammans gör vi plats för vattnet.

Innehållsansvarig: webbredaktionen

Du kanske även vill läsa