Den 1 april tog en ny entreprenör över delar (se karta nedan) av sophämtningen hos flerfamiljsbostäderna och verksamheterna, och alla villahushåll i Malmö och Burlöv.

Det här har under uppstarten ställt till det med sophämtningen i vissa flerfamiljsfastigheter och verksamheter i form av uteblivna eller försenade tömningar och sopbilar som kört sent på kvällen.

Vi arbetar intensivt för att komma till rätta med problemen och beklagar om det skapar problem med överfyllda soptunnor i flerfamiljsfastigheterna och för verksamheterna.

Vad gör vi nu?

Entreprenören mannar upp med fler resurser, chaufförer och fler bilar. De ser också över planeringen av hämtningsturerna för att få sophämtningen att fungera effektivt och smidigt. Vi på VA SYD stöttar i detta arbete och kommer löpande att informera om de förändringar som sker.

Bra att komma ihåg

  • Vi ska hämta soporna på överenskomna dagar. Dock kan vi aldrig säga exakt vilken tid; chaufförerna hämtar när som helst under dagen från klockan 06.30.
  • Information om hämtningsdagar finns alltid uppdaterad på Mina sidor. För att logga in som flerfamiljsfastighet eller verksamhet behöver du kundnummer och organisationsnummer. Detta hittar du på fakturan.
  • Märk upp ditt eller dina miljörum och de dörrar som måste passeras för att nå miljörummet. Det underlättar för nya chaufförer att hitta rätt.

Även för villakunderna har det inneburit förändringar med nya tömningsdagar. På vissa gator har kunderna uppmärksammat att vi tömmer den ena sidan en dag och den andra en annan dag. Detta vill vi undvika och vi kommer att förbättra det på sikt genom att se över turerna. Tills vidare är det de tömningsdagar som kunderna har fått som gäller. Vi ber om ursäkt för alla störningar som detta kan ha inneburit, tack för ditt tålamod.

Områdeskarta

Berört område är entreprenadområde 1.