Kretsloppstävling

Grattis till vinnarna i Kretsloppstävlingen

Årets kretsloppstävling är nu avslutad. För att sprida kunskap och bygga förståelse kring allas roll i vattnets kretslopp arrangerar vi årligen Kretsloppstävlingen. Tävlingen går ut på att elever lär sig om och gestalta sitt lokala kretslopp; från vattentäkt till kran och tillbaks till naturen. Vinnarna presenteras alltid i samband med Världsvattendagen den 22 mars.

Vinnare Kretsloppstävlingen 2016

1:a pris i årets tävling gick till

Kategori åk 4-6, klass 4, Töcksfors skola, Årjäng

Juryns motivering: På ett kul, inspirerande och kreativt sätt har klassen tolkat kretsloppet och ett extra plus för att de har kombinerat rörelse, kunskap och glädje.

Töckfors skolas bidrag 2016

Kategori åk 7-9, klass 7-9 G, Ektorpsskolan, Norrköping

Juryns motivering: Tavlan visar på ett tydligt och fyndigt sätt vattnets kretslopp både ur ett lokalt och globalt perspektiv. Inramningen av den östgötska jordgloben med hur vattnets kretslopp ser ut är riktigt bra.

Ektorpsskolan bidrag 2016

Flera bidrag kom in från skolor i våra medlemskommuner, se alla bidrag på kretsloppstävlingen.se

Besök ett avloppsreningsverk

Kretsloppstävlingen är över för den här gången men ladda inför nästa års kretsloppstävling genom att besöka Kretseum, VA SYDs pedagogiska verksamhet. Kretseum erbjuda klasser i årskurs 6-9 studiebesök på Kretseum kretslopp- och kunskapscentrum som hyser utställningen Den hållbara staden samt studiebesök för årskurs 4-9 på ett av våra avloppsreningsverk. Våra avloppsreningsverk tar emot besök under april-maj och september-oktober. För bokning och mer information se kretseum.se.

Innehållsansvarig: webbredaktionen

Du kanske även vill läsa