Mattias Klum och Carina Svensson inviger på Kretseum

Mattias Klum invigde nytt spel på Kretseum

Idag gjorde Vattenresan sitt enda stopp i Skåne och vattenambassadören Mattias Klum passade på att inviga en ny pedagogiska station på Kretseum - ett spel om hur vi räddar haven.

Syftet med den nya pedagogiska stationen är att uppmärksamma den onödiga nedskräpningen av våra hav. Väldigt konkret och handfast illustreras hur vardagliga handlingar påverkar havet. Det positiva är att det egentligen är enkelt att göra rätt.

- Folk fattar inte rätt beslut bara för att de har rätt information vi måste också tala till hjärtat och det försöker vi göra här, säger Amanda Haux, pedagog på Kretseum - kretslopp och kunskapscentrum.

Stationen är ett interaktivt spel där besökarna hindrar skräp från att nå ut i havet. Fokus är på hur stad och hav samspelar med ett vatten som inte har några gränser. 

Följ Vattenresan 

Mattias Klum, världsfotograf och filmare med stort miljöengagemang, är vattenambassadör för våra svenska vatten. Tillsammans vill Svenskt Vatten och Mattias Klum öka medvetenheten hos allmänheten om vattnets värde och behovet av långsiktigt hållbara vattentjänster.

Följ Vattenresan på Instagram @vattenresan

Innehållsansvarig: webbredaktionen