VA SYD
Ledningsarbete i Lund 16 juni 2018

Lundaborna sparade in på 30 % av vattnet i helgen

Vattenförbrukningen i Lund, Södra Sandby och Flyinge var hela 30 % lägre i lördags efter VA SYDs uppmaning till kunder om att spara på vattnet i samband med ett ledningsarbete.

I lördags 16/6 kopplade VA SYD in en stor huvudledning för dricksvatten mot vattentornet i Lund. För att vattnet skulle räcka till alla medan ledningen var urkopplad gick VA SYD ut med en vädjan till kunder i Lund, Södra Sandby och Flyinge med omnejd att använda vatten sparsamt under helgen. Bland annat fick ca 50 000 kunder ett sms med uppmaningen och storkunder som industrier och företag informerades per telefon och mail.

Vattenanvändningen 30 % lägre än normalt

Inkopplingen genomfördes utan problem och statistik över helgens vattenförbrukning visar att kunderna har hörsammat VA SYDs uppmaning.

Under lördagen låg vattenförbrukningen på ca 70 % av den normala förbrukningen under ett helgdygn. Kunderna har alltså sparat in 30 % av den normala vattenförbrukningen vilket är väldigt bra jobbat.

VA SYD riktar nu ett stort tack till sina kunder:

- Att gå ut till så här många kunder och be om hjälp för att vi ska kunna göra vårt arbete är nytt för oss och det känns otroligt att få den här responsen. Det visar att man värdesätter sitt dricksvatten och är beredd att ta gemensamt ansvar för att säkra vår vattentillförsel. Ett stort tack till alla, säger Joel Olthed, avdelningschef VA SYD.

Vill du veta mer?

Läs mer om hur VA SYD jobbar med ledningarna i samband med spårvägsbygget i Lund
Tips och fakta om vattenanvändning

Innehållsansvarig: webbredaktionen