Kranmärkt

Lund blir en kranmärkt kommun

Den 1 juli blir Lund Skånes första kranmärkta kommun. Kranmärkningen innebär att kommunen slopar flaskvatten inom all verksamhet och vid externa möten och konferenser.

– Vi är väldigt stolta över att Lund, som den första av våra medlemskommuner, väljer att kranmärka sig. Att välja kranvatten i stället för flaskvatten är ett enkelt sätt att bidra till en bättre miljö, och det är även en kvalitetsstämpel för vårt kranvatten, säger Joel Olthed, avdelningschef VA SYD.

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning som gäller för verksamheter som endast använder sig av kranvatten och innebär att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten.

Vattenfakta

Med kranvatten slipper du transporter och tillverkning av vattenflaskor som orsakar onödiga koldi-oxidutsläpp och avfall. Det gör att en liter kranvatten är minst 300 gånger bättre för miljön jämfört med samma mängd flaskvatten. Kranvatten är dessutom minst 250 gånger billigare än flaskvatten. Kranvatten är hälsosamt och hållbart, både för dig och miljön.

Vill du också kranmärka din arbetsplats eller verksamhet?

Läs mer om vad kranmärkning innebär här

Innehållsansvarig: webbredaktionen

Du kanske även vill läsa