Sopor och sophämtning på vintern

Halka och snö kan försvåra avfallstömningen på vintern och avfall kan frysa fast i kärlen. Här tipsar vi om hur du kan underlätta problemen så att dina sopor kan hämtas som vanligt även hela vintern.

Fastfruset avfall

Lägg några grenar i botten på trädgårdskärlet och placera en tidning i botten på matavfallskärlet. Det hjälper till att förhindra fastfrysning.

Tänk på att du som har abonnemang för trädgårdsavfall har ansvar för att se till att avfallet är löst i tunnan. Det avfall som eventuellt sitter fast i kärlet efter en normal tömning lämnas kvar. Om trädgårdsavfallet frusit fast i botten är det lättast att använda en grep eller en spade för att få loss det. Har du ett garage kan du ställa in trädgårdskärlet för att innehållet ska tina upp och lossna.

Halka och snö vid dina avfallskärl

Halka och snö kan göra det svårt att tömma ditt sopkärl. För att underlätta framkomligheten för sophämtarna och för att säkra din sophämtning ska du inför tömningsdagen:

  • Se till att det är halkfritt fram till ditt sopkärl.
  • Skotta rent från snö när det behövs.
  • Undvika att skotta upp vallar på gatan framför huset, då det är svårt att rulla sopkärlet över vallarna.

Vi gör vårt yttersta för att sophämtningen ska fungera som vanligt även i vintertider, vi ber våra kunder att ha förståelse för de svårigheter som kan uppstå vid snöfall och minusgrader.

Om du vill veta mer om hur gatukontoret arbetar med att snö- och halkbekämpa våra gator i Malmö under vintern klicka här: www.malmo.se/vinter

Innehållsansvarig: webbredaktionen

Du kanske även vill läsa