Nya, röda sopbilar

Snart rullar nya sopbilar i delar av Malmö

Från 3 april får delar av malmöborna nya sophämtare. Läs vad som gäller för dig!

Det är Ohlssons i Landskrona som tar över sophämtningen för cirka hälften av villahushållen, och Reno Norden som utökar i områden med flerfamiljsfastigheter och verksamheter.

Bilden längst ner på sidan visar en schematisk karta över Malmö och vilka områden som kommer att få soptömning av Ohlssons respektive Reno Norden. Kunder i Burlöv berörs inte. Alla berörda har fått information i brevlådan.

Vad innebär detta för mig som bor i villa?

I de delar som får nya sophämtare kommer röda sopbilar att köra istället för de tidigare blå. Några hushåll kommer att få nya hämtningsdagar och dessa kommer att få mer information om vilka dagar och veckor som gäller i god tid mellan 21 och 24 mars. Det kan också vara så att tömningen sker på lite andra tider än vad du är van vid. Låt därför dina tunnor vara tillgängliga under hela dagen, soptömningen kan ske mellan 06.30 och 19.00, och kanske till ännu lite senare under en inkörningsperiod.

Förändringen gäller både restavfall (vanliga soptunnan) och matavfall. Även din tömning av trädgårdsavfallskärl kan påverkas om du har ett sådant abonnemang, och då får du information även om detta.

Några kunder med abonnemang för trädgårdsavfall kommer att få detta hämtat med en ny slags bil, en så kallad sidolastare, som kräver att kärlen ställs med hjul och handtag inåt, alltså från gatan. Om detta gäller dig, så kommer du att få ett vykort i brevlådan som förklarar mer.

Enklare att få nya matavfallspåsar med ”flaggning"

Från 3 april kan du som bor i villa nu själv ”flagga” när dina matavfallspåsar är slut. Du klämmer helt enkelt en matavfallspåse i din matavfallstunna så ser soptömmarna till att du får nya påsar. På så vis kan du själv styra när du vill få nya påsar levererade. De tidigare årliga leveranserna avslutas.

I flerbostadshus är det fastighetsägarens ansvar att se till att det finns matavfallspåsar tillgängliga, exempelvis i miljörummet. Påsar till flerfamiljsbostäder finns att beställa på Mina sidor.

Man kan även i fortsättningen själv hämta påsar på våra utlämningsställen. Se vilket ställe som ligger nära dig.

Vad innebär detta för mig som bor i lägenhet eller är fastighetsskötare?

I de delar som får nya sophämtare kommer röda sopbilar från Reno Norden att köra istället för de tidigare blå. Sopbilarna kan komma på lite andra tider än vad du är van vid. Soptömningen kan ske mellan 06.30 och 19.00. Fastighetsägarna har fått information.

Mina sidor nu för alla

Nu har såväl du som bor i villa eller har koloni som du som är exempelvis fastighetsskötare, fastighetsägare eller styrelsemedlem i en BRF möjlighet att logga in på Mina sidor för att få information om abonnemang och tömningsdagar, och göra reklamationer och beställningar. 

Privatkunder loggar in med BankID och företagskunder använder kund- och organisationsnummer. Logga in på Mina sidor.

Karta

Områdeskarta för ny sopentreprenör