Vita sopbilar Suez

Nya vita sopbilar i Malmökvarteren

1 april byter vi entreprenör för tömning av hushållsavfall i Malmö.

Från och med den 1 april kommer du att se nya vita sopbilar i dina kvarter, i stället för de tidigare röda. Vi byter entreprenör som tömmer i alla villakvarter samt i hälften av flerfamiljsfastigheterna i Malmö och Burlöv. De nya bilarna är fossilfria och körs med biogas. Biogasen produceras av matavfall som du samlar in. Tack! 

Nya tömningsdagar från april

Detta innebär att en del hushåll får nya tömningsdagar. Om det gäller dig, kommer du att få information om detta i din brevlåda ett par veckor i förväg. Du kan också se dina tömningsdagar på Mina sidor.

Våra entreprenörer och hämtområden

I hela Malmö och Burlöv hämtas villasoporna av Suez, med de nya vita bilarna. Suez hämtar också avfall från flerfamiljsbostäder och verksamheter i område 1. I områdena 2 hämtar Urbaser avfall från flerfamiljsbostäder och verksamheter.

Fyrfackskärlen börjar rullas ut i maj

De nya bilarna har fyra separata fack för soporna och är alltså förberedda för de nya fyrfackskärlen med sortering som kommer senare i år. Utbytet till de nya kärlen startar under maj månad och vi räknar med att vara klara i november. Du kommer att få information hemskickad när det är dags för utbytet hos dig. Läs mer på vasyd.se/fyrfack

Innehållsansvarig: webbredaktionen