Låt dina förpackningar och tidningar få nytt liv. Papper kan återvinnas upp till sju gånger utan kvaliteten försämras. Glasflaskor, konservburkar och kaviartuber kan faktiskt återvinnas hur många gånger som helst.

  • Plastförpackningar blir till exempel krukor, avloppsrör, utegolv, stövlar och flipflop-skor.
  • Pappersförpackningar blir nya pappersförpackningar. Men ett mjölkpaket eller sockerpåse kan till exempel bli fling- eller vällingpaket i sitt nästa liv.
  • Metallförpackningar kan bli till järnvägsräls och motordelar. Inget är för litet att återvinnas, minsta kapsyl gör nytta.
  • Glasförpackningar blir till nya glasflaskor och glasburkar. Tänk på att du endast lämnar glasförpackningar här, för dricksglas och fönsterglas är av en annan glaskvalitet och ska inte blandas med glasförpackningarna.
  • Tidningar blir till nya tidningar, men även toalett- och hushållspapper.

Kampanjen ”Låt gammalt bli nytt” är ett samarbete mellan FTI (förpacknings- och tidningsinsamlingen) och VA SYD för att få oss att bli ännu bättre på att återvinna förpackningar.

Besök gärna kampanjsidan latgammaltblinytt.nu och ta del av Ebbot Lundbergs tankar om återvinning, och en musikvideo när han återvinner en av sina favoritlåtar från tiden med ”The Soundtrack of our Lives”.