Störning: Malmö / Risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i västra och södra Malmö

Uppdaterad: 2022-01-14 09:55

Lektionsmaterial

Kretseum jobbar aktivt för att sprida kunskap om hur vi tillsammans kan arbeta för en hållbar framtid. Barn och ungdomar är en viktig målgrupp för oss.

Här hittar du lektionsmaterial som syftar till att inspirera och berika undervisningen som rör vatten-, avlopps- och avfallsfrågor. Allt material är fritt att använda, förändra och utveckla. Se det som ett smörgåsbord där du väljer de övningar och aktiviteter som passar just dig och dina elever bäst.

Dropparnas oändliga resa (F-1)

Vem tisslar och tasslar uppe i molnet? Vart tar vattnet vägen när det regnar? Och vem är det som pratar nere i de mörka avloppsrören? Häng med droppkompisarna H, 2 och O på ett blött äventyr genom staden och lär er mer om vattnet och dess urbana kretslopp.

Dropparnas oändliga resa

Lärarhandledning

Bildpresentation (PowerPoint)

 

Smart med mat (4-6)

Går det verkligen att köra buss på ruttna tomater? Varför får man inte lägga kokosnötter i den bruna påsen och hur fungerar egentligen en biogasanläggning? Lär er mer om avfallssortering, förnybara bränslen samt varför man inte ska slänga mat. Trevlig matavfallsresa!

 

Smart med mat

SFI

Här hittar du material som är anpassat för SFI-undervisning. Använd det rakt av eller som inspirationsunderlag där du själv lägger till eller drar ifrån. Du känner dina elever bäst.

Dricksvatten - så funkar det
Avloppsvatten- så funkar det 
Fairtrade - handla hållbart

 

Sidan uppdaterad: 25 januari 2022 11:36

Innehållsansvarig: webbredaktionen