Störning: Malmö / Risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i västra och södra Malmö

Uppdaterad: 2022-01-14 09:55

Barn springer i vattenanga

Hyllie vattenpark

I Hyllie vattenpark finns vattenupplevelser av både sinnlig och experimentell karaktär. Här möts du av sprutande överraskningsfontäner, ett vattenfall och stora spännande rör. Vattenparken är ett unikt inslag i Hyllie centrum där besökare kan lära sig mer om vatten och samtidigt njuta av naturen. 

Vid foten av Hyllie vattentorn bredvid Kretseum ligger Hyllie vattenpark. Parken är en av Malmös temalekplatser och ett spännande utflyktsmål för skolor, verksamheter och privatpersoner. I parken hittar du åtta pedagogiska vattenstationer där du kan utforska vattnet och fundera över dess egenskaper. Här finns även skogsdungar, en damm och gröna kullar som bjuder in till både lek och avkoppling.

Samarbete

VA SYD och Malmö stads gatukontor har gemensamt utvecklat konceptet för Hyllie vattenpark i samarbete med C Wingren Landskap. Tidigare hade VA SYD sin pedagogiska verksamhet i Hyllie vattentorn. Det var där idén föddes om en parkmiljö där barn på ett lekfullt sätt kan lära sig mer om vatten. Hyllie vattenpark invigdes i maj 2015.

Tillgänglighet

Vattenstationerna i parken är tillgängliga för alla. Marken har en slät beläggning som gör det lätt och bekvämt att ta sig runt. En del av vattenstationerna finns i en upphöjd kanal för att passa barn i rullstol. Även parkens grönområden är till största delen tillgängliga för alla. Dammen i parkens nordöstra del når du till exempel via en spång som är tillräckligt bred för att alla ska kunna komma fram. Det finns även en tillgänglighetsanpassad toalett samt tre dricksvattenstationer.

 

Besöken i vattenparken sker på egen hand och är kostnadsfria.

Barn och vuxna som har picknick vid dammen

Sidan uppdaterad: 25 januari 2022 10:36

Innehållsansvarig: webbredaktionen