Barn springer i vattenanga

Hyllie vattenpark

I Hyllie vattenpark finns vattenupplevelser av både sinnlig och experimentell karaktär. Här kan besökare testa parkens vattenstationer och njuta av naturen.

Vid foten av Hyllie vattentorn ligger Hyllie vattenpark som invigdes 2015 och är en av Malmös temalekplatser. VA SYD och Malmö stads gatukontor har gemensamt utvecklat konceptet för vattenparken i samarbete med C Wingren Landskap. Innan Kretseum byggdes hade VA SYD sin pedagogiska verksamhet i Hyllie vattentorn. Det var där idén föddes om en parkmiljö där barn på ett lekfullt sätt kan lära sig mer om vatten.

De pedagogiska vattenstationerna gör platsen till ett spännande utflyktsmål för stora och små barn. Barnen får möjlighet att utforska vatten och fundera över dess egenskaper. Vi har flera lektionstips kopplade till vattenparken som är fria för alla att använda.

Lektionstips Hyllie vattenpark

Ta gärna med ett klädombyte eftersom du kan bli blöt när du leker i parken. 

Besöken i parken sker på egen hand och är kostnadsfria.

Tillgänglighet

Vattenstationerna i parken är tillgängliga för alla. Marken har en slät beläggning så att det ska vara lätt och bekvämt att röra sig runt. En del av vattenstationerna finns i en upphöjd kanal, för att passa barn i rullstol. Även parkens grönare delar är till största delen tillgängliga för alla. Den lilla dammen i parkens nordöstra del når du till exempel med hjälp av en spång som är tillräckligt bred för att alla ska komma fram. Det finns också en tillgänglighetsanpassad toalett i parken samt tre dricksvattenstationer.

Barn och vuxna som har picknick vid dammen

Sidan uppdaterad: 19 januari 2021 15:42

Innehållsansvarig: webbredaktionen