Störning: Malmö / Risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i västra och södra Malmö

Uppdaterad: 2022-01-14 09:55

Ansökan om att bli auktoriserad för insamling av returpapper

Returpappersinsamling blir kommunalt ansvar från 1 januari 2022. Entreprenörer för avfallsinsamling kan ansöka om att bli auktoriserade av VA SYD att samla in returpapper för vår räkning.

Returpapper har hittills varit en del av insamlingen av förpackningar enligt producentansvaret och insamlingen har skett genom privata aktörer. Från och med 1 januari 2022 blir returpappersinsamling kommunalt ansvar efter regeringsbeslut.

Vi erbjuder aktörer inom avfallsinsamling möjligheten att ansöka om att bli auktoriserade av VA SYD att samla in returpapper. Fastighetsägare får i sin tur teckna avtal med de auktoriserade insamlarna för att få returpapper (tidningar, skrivpapper, magasin etc) hämtat vid fastigheten.

De fastighetsägare som inte tecknar avtal om insamling av returpapper får hänvisa boende till återvinningsstationerna eller återvinningscentralerna. 

Ansök

Ansökningsformuläret fylls i och skickas in enligt punkt 2.3 i Auktorisationsföreskrifterna. Det ska undertecknas av behörig företrädare. Dessa dokument gäller för att ansöka om auktorisering:

Ansökan kan ske löpande. Alla aktörer som uppfyller kraven har möjlighet att ansöka om auktorisering.

Sidan uppdaterad: 1 december 2021 10:43

Innehållsansvarig: webbredaktionen