Störning: Malmö / Risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i västra och södra Malmö

Uppdaterad: 2022-01-14 09:55

Vatten till evenemang

VA SYD kan hjälpa till med kranvatten till evenemang enligt följande paket och priser.

Det finns olika sätt att få vatten till evenemang och VA SYD hyr ut utrustning. Här beskriver vi vårt erbjudande och hur det går till. Längre ner finns ett formulär för förfrågan om vatten till evenemang.

Baspaket: VA SYD monterar brandpoströr

Det vanligaste sättet att få vatten till ett evenemang är att tillfälligt koppla på sig på ledningsnätet. VA SYD sätter upp ett så kallat brandpoströr vid närmaste anslutningspunkt och tar ett vattenprov för att säkerställa kvaliteten. 

Pris: Uppstartskostnad 4 750 kr, därefter dygnspris 1 533 kr per brandpoströr (för vatten och hyra av rör).

Kom ihåg: VA SYD hjälper till att identifiera lämplig brandpost så nära evenemangsplatsen som möjligt. Arrangören ansvarar själv för att dra slang och koppla på egen utrustning.

Tillbehör: Hyr vattenkran eller vask med 10 kranar

Till ett brandpoströr är det möjligt att koppla en kran eller en vask som kan hyras av VA SYD. Mått på vasken: 2x1 m med 10 kranar. Transport och installation ingår.

Pris: Baspaket plus 1 000 kr/dygn per kran eller vask.

Kom ihåg: Kran eller vask måste placeras i anslutning till brandposten. 

I särskilda fall: Hyr ett vattensläp

Om arrangemanget hålls där det inte finns tillgång till vatten (det finns ingen möjlighet att koppla på sig på ledningsnätet) kan det finnas möjlighet att hyra ett vattensläp. VA SYDs släp rymmer 1000 liter vatten och kan transporteras till alla platser som är tillgängliga med bil. VA SYD levererar släpet till önskad plats och sköter eventuell påfyllning (det kommer vi överens om på förhand).

Pris: Uppstartskostnad 4 750 kr. Därefter 1 000 kr per dygn.

Kom ihåg: Släpet får inte lämnas obevakat, gäller även nattetid.

Villkor

Vi behöver få en ansökan senast fyra veckor i förväg för evenemanget. Därefter kontrollerar vi att önskemålet går att genomföra, att utrustningen är ledig och att platsen är tillgänglig för vatten. Beställningen är bekräftad först när vi skickat ett bekräftelsemejl.

Vi levererar och monterar utrustningen dagtid, helgfri vardag. 

Sidan uppdaterad: 1 januari 2022 07:00

Innehållsansvarig: webbredaktionen