Kranvatten är guld

Kranvatten är guld

Rent och friskt vatten direkt i kranen är en riktig lyx. Fördelen med kranvatten framför flaskvatten är många.

Har du tänkt på hur lyxigt det är att ha friskt, gott och lokalproducerat vatten direkt i din kran? I Sverige har vi tillgång till rent och friskt vatten i kranen dygnet runt – trots det säljs stora mängder flaskvatten i Sverige. Fördelarna med att välja kranvatten framför flaskvatten är många.

Ett miljövänligt val

När du väljer kranvatten får du lokalproducerat vatten direkt i kranen – utan onödiga transporter och förpackningar. Att leverera vatten via ledningar är mycket energisnålt. Produktion och leverans av en liter förpackat vatten kräver minst 300 gånger mer energi än att tappa upp en liter vatten från kranen.*

Hög kvalitet och livsmedelsklassat

Kranvatten är vårt mest kontrollerade livsmedel. Kvaliteten är hög och uppfyller Livsmedelsverkets krav. Dessutom kan du alltid vara säker på att ditt kranvatten är färskt – flaskvatten däremot kan både ha transporterats långt och stått i butiken länge.

Mer ekonomiskt

Kranvatten är 250 gånger billigare än en flaska vatten i butik*. Kostnaden är räknad på det billigaste literpriset, köpt i en vanlig mataffär. Så välj kranvatten nästa gång – friskt, gott och miljövänligt!

*Källa: Svenskt Vatten och kranmarkt.se 

Sidan uppdaterad: 13 oktober 2020 15:27

Innehållsansvarig: webbredaktionen

Du kanske även vill läsa