Störning: Malmö / Risk för lågt vattentryck och missfärgat vatten i västra och södra Malmö

Uppdaterad: 2022-01-14 09:55

Kranmärkt logotyp

Kranmärk din verksamhet 

Du vet väl att du kan kranmärka ditt företag eller den organisation som du arbetar i? Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som väljer kranvatten framför flaskvatten. 

Om en verksamhet är Kranmärkt betyder det att arbetsplatsen, möten och externa konferenser eller utbildningar är fria från flaskvatten. Du kan välja att kranmärka hela din organisation eller till exempel enskilda konferenser och event som din organisation anordnar. Genom kranmärkningen tar du ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten.

Varför kranmärkning?

Med kranvatten slipper du transporter och tillverkning av vattenflaskor som orsakar onödiga koldi-oxidutsläpp och avfall. Det gör att en liter kranvatten är minst 300 gånger bättre för miljön jämfört med samma mängd flaskvatten. Kranvatten är dessutom minst 250 gånger billigare än flaskvatten. Kranvatten är hälsosamt och hållbart, både för dig och miljön.

Vill du kranmärka din verksamhet eller ett event?

Du kan välja att kranmärka hela din verksamhet eller till exempel enskilda konferenser och evene-mang som din organisation anordnar. Tänk på att Kranmärkt är en hållbarhetsmärkning och inte en certifiering, det innebär att du själv ansvarar för att leva upp till vad det innebär att vara Kranmärkt.

Kontakta oss på VA SYD om du är intresserad av att kranmärka din organisation eller ett arrange-mang, så kan vi berätta mer om hur du går tillväga.

Mer tips och inspiration på Kranmärkts hemsida

Sidan uppdaterad: 1 november 2021 09:01

Innehållsansvarig: webbredaktionen