Evenemang

Vatten till evenemang

Ska du arrangera ett evenemang? VA SYD kan hjälpa dig med dricksvatten till evenemanget enligt följande paket och priser.

Det finns olika sätt att få vatten till ditt evenemang och du kan hyra utrustning från VA SYD. Läs om vilka paket vi erbjuder och hur det går till:

 • Baspaket: VA SYD monterar brandpoströr
  Det vanligaste sättet att få vatten till ett evenemang är att tillfälligt koppla på sig på ledningsnätet. VA SYD sätter upp ett så kallat brandpoströr vid närmaste anslutningspunkt och tar ett vattenprov för att säkerställa kvaliteten.
  Pris: Uppstartskostnad 5000 kr, därefter dygnspris 1100 kr (för vatten och hyra av rör).
  Tänk på: VA SYD hjälper till att identifiera lämplig brandpost så nära evenemangsplatsen som möjligt. Du som arrangör ansvarar själv för att dra slang och koppla på din egen utrustning.

 • Tillbehör: Hyr vattenkran eller vask med 10 kranar
  Till ett brandpoströr är det möjligt att koppla en kran eller en vask som kan hyras av VA SYD. Mått på vasken: 2x1 m med 10 kranar. Transport och installation ingår.
  Pris: 1000 kr/dygn
  Tänk på: Kran eller vask kommer att placeras i anslutning till brandposten.
 • I särskilda fall: Hyr ett vattensläp
  Om ditt arrangemang hålls där det inte finns tillgång till vatten (det finns ingen möjlighet att koppla på sig på ledningsnätet) kan det finnas möjlighet att hyra ett vattensläp. VA SYDs släp rymmer 1000 liter vatten och kan transporteras till alla platser som är tillgängliga med bil.
  Pris: Uppstartskostnad 5000 kr. Därefter 1000 kr per dygn.
  Tänk på: Släpet får inte lämnas obevakat, gäller även nattetid.

Villkor

Vi behöver ha din ansökan senast 4 veckor i förväg. Därefter kontrollerar vi att din önskan går att genomföra, att utrustningen är ledig och att platsen är tillgänglig för vatten. Beställningen är bekräftad först när du får ett bekräftelsemail från oss.

Vi levererar och monterar utrustningen dagtid, helgfri vardag. 

Vi hyr inte ut kranar, vask eller vattensläp till verksamheter eller evenemang som har politiska eller religiösa motiv.

Har du en fråga om sponsring vill vi ha din förfrågan minst två månader innan planerat datum. Om arrangemanget uppfyller VA SYDs kriterier för sponsring kan vi i vissa fall tillhandahålla dessa evenemangspaket till reducerat pris. 

Skicka en förfrågan om vatten till evenemang

Förfrågan om vatten till evenemang

Din förfrågan ska inkomma till oss senast fyra veckor innan önskat startdatum. Din beställning är bekräftad först när du fått ett bekräftelsemejl från oss.

Kontaktuppgifter

Plats för tillfälligt vatten. Obs! Om vatten behövs längre bort än var brandposten står ansvarar du för att ordna slang.

Påkoppling på ledningsnätet via brandpost

Period

Tidpunkt för hämtning

Hyra av vattensläp

Övrigt

Hantering av personuppgifter: För att administrera din ansökan krävs registrering av dina uppgifter i vårt dataregister. Uppgifterna du lämnar används för att administrera din förfrågan om vatten till evenemang. VA SYD är personuppgiftsansvarig och behandlar dina personuppgifter enligt gällande dataskyddslagstiftning. Du har rätt att ta del av de uppgifter som berör dig och även begära rättelse och vissa fall radering av dessa. Mer information finns på Personuppgiftsbehandling för VA- och avfallstjänster och på vasyd.se/personuppgifter.

Sidan uppdaterad: 30 juni 2020 09:41

Innehållsansvarig: webbredaktionen

Du kanske även vill läsa