Skolbesök på våra avloppsreningsverk

Skolbesök på våra avloppsreningsverk

Just nu tar vi inte emot några studiebesök på våra avloppsreningsverk.

Vi följer utvecklingen och kommer att uppdatera när vi åter vet att vi på ett säkert sätt kan ta emot grupper för studiebesök.

Under perioderna april-maj och september-oktober tar vi emot skolbesök på våra avloppsreningsverk. Besök tas emot på tisdagar och onsdagar mellan kl. 09.30-11.00 och kl. 13.00-14.30. Avloppsreningsverken som är öppna för besök är:

  • Klagshamns avloppsreningsverk (Malmö)
  • Källby avloppsreningsverk (Lund)


Längre fram kommer vi även att erbjuda besök på Borgeby avloppsreningsverk
(Lomma kommun) och Ellinge avloppsreningsverk (Eslöv). Klasser från Lomma och Eslöv erbjuds skolbesök på Källby avloppsreningsverk i Lund. 

Bokning

Vi tar emot skolklasser från årskurs 4 och uppåt, från våra medlemskommuner Burlöv, Eslöv, Lomma, Lund och Malmö. Skolklasser från andra kommuner är, i mån av plats, välkomna att boka ett besök. 

Alla våra skolbesök är kostnadsfria. För bokning, ring kundservice på 040-635 10 00, vardagar kl. 08.00-16.30 eller mejla till kretseum@vasyd.se. Mer detaljerad information om besöket får ni efter bokningen.

Läs mer om vår pedagogiska verksamhet på Kretseum. Kretseum är benämningen på VA SYDs pedagogiska verksamhet som består av Kretseum - Kretslopp & Kunskapscentrum, Hyllie vattenpark och skolbesök på våra avloppsreningsverk.

Sidan uppdaterad: 30 juni 2020 08:12

Innehållsansvarig: webbredaktionen

Du kanske även vill läsa