VA SYD

Trädgårdsavfall

Har du en trädgård eller grön innergård så har du också höstlöv, häckklipp, fallfrukt, ogräs eller gräs. Detta får inte läggas i det vanliga restavfallskärlet.

Trädgårdsavfall

Det bästa sättet att hantera trädgårdsavfall är att ha ett abonnemang för trädgårdsavfall. Trädgårdsavfall är allt komposterbart som uppkommer vid skötsel av din trädgård. Om du inte redan har ett abonnemang för trädgårdsavfall kan du beställa ett sådant här.

Detta hör hemma i trädgårdskärlet

Löv, gräs, fallfrukt, egenodlade grönsaker, kvistar och grenar.

Men inte detta

Avverkade träd, stubbar, upprivna häckar, plastpåsar, plastsäckar, komposterbara påsar såsom majsstärkelsepåsar eller påsar gjorda av bioplast, glas, jord, sten, sand och spån från djurburar. Detta lämnar du på återvinningscentralen.

Tömning av trädgårdskärlet

På tömningsdagen ska kärlet vara utplacerat vid tomtgräns eller en farbar väg på en väl synlig plats där sopbilen kan stanna. Kärlet ska vara utställt senast 06:30 på tömningsdagen

Tömning sker varannan vecka från vecka 9 till och med vecka 50. Under vintrarna har vi uppehåll i hämtning av trädgårdsavfall för miljöns skull. Logga in på Mina sidor så kan du se när din nästa tömning infaller. Om du vill ha en extra tömning av trädgårdsavfall är du välkommen att kontakta kundservice.

Sidan uppdaterad: 30 juni 2020 08:03

Innehållsansvarig: webbredaktionen

Du kanske även vill läsa