VA SYD

Sommarrester

Efter att grillen slocknat och askan svalnat finns det rester som ska tas omhand. Här hittar du information om vad du gör med grillrester, matrester, engångsrester och växtlighet i sommar.

Grillrester

Askan från grillen lägger du i en väl försluten påse med de vanliga soporna i kärlet för restavfall. Om du har engångsgrill lägger du även den i en väl försluten påse i restavfallet. Engångsgrillen kan återvinnas om man lämnar in den som metallskrot på återvinningscentralen. När påsen med grillkol är tom sorteras den som pappersförpackning.

Grilla miljövänligt

Matrester

Om du får matrester läggs de i matavfallspåsen i kärlet för matavfall.

Sommartips för matavfall

Engångsrester i naturen

Under sommaren är det mysigt att ta med sig maten ut i det gröna. Bäst för miljön är att du tar med dig eget porslin. Om du väljer engångsförpackningar försök att göra en miljöinsats och ta med dig dem till närmaste återvinningsstation. Engångsglas, engångstallrikar och plastflaskor sorteras ut och återvinns. Plastbestick är ingen förpackning och ska slängas i restavfallet, det vill säga de vanliga soporna.

Håll koll på växtligheten så ditt avfall kan tömmas

På sommaren är det extra viktigt för många att få tömt sin soptunna på grund av risk för dålig lukt. Tänk på att hålla undan växtligheten så sopbilen kommer fram.

Sophämtning

Sidan uppdaterad: 30 juni 2020 08:02

Innehållsansvarig: webbredaktionen

Du kanske även vill läsa