Hämtning av Grovavfall

Hämtning av grovavfall

Grovavfall räknas som hushållsavfall. Om du bor i villa kan du beställa hämtning av grovavfall av oss. Bor du i lägenhet ska du kontakta din hyresvärd eller förening.

Beställ hämtning av grovavfall

Vi hämtar ditt grovavfall vid tomtgränsen eller vid farbar väg, det vill säga den plats där sopbilen stannar.

Vad kostar det?

Kostnaden är 100 kr i framkörningsavgift plus 50 kr per kolli. För hämtning ring VA SYDs kundservice.

VA SYD hämtar även elavfall

VA SYD hämtar även skrymmande elavfall som kylskåp, TV-apparater och tvättmaskiner till samma kostnad. Observera att hämtning av grovavfall inte avser fasta installationer, som till exempel toalettstolar, rostfria bänkar, heltäckningsmattor och rester från ombyggnad.

För dig som bor i lägenhet

Om du bor i lägenhet så kan du inte själv beställa hämtning av grovavfall eller stort elavfall från VA SYD. Däremot har du rätt att begära att din fastighetsägare tar hand om ditt grovavfall. Kontakta din fastighetsägare eller bostadsrättsförening för information kring vad som gäller för bortforsling av grovavfall där du bor.

För dig som är fastighetsägare

Om dina hyresgäster har tillgång till ett grovsoprum, kan du som fastighetsägare beställa hämtning av grovavfallet vid behov. Annars går det bra att beställa en container där de boende kan lämna sitt grovavfall. Kontakta VA SYDs kundservice så hjälper vi dig.

Sidan uppdaterad 19 augusti 2016 14:27

Innehållsansvarig: webbredaktionen

Du kanske även vill läsa