Restavfallskärl och matavfallskärl

När du startar ett nytt abonnemang för restavfall, får du automatiskt även ett matavfallskärl. Det är obligatoriskt för alla i Burlövs kommun och Malmö stad. Du kan beställa abonnemang för villa genom att fylla i webbformuläret längst ner på sidan. Restavfall är "de vanliga soporna", alltså det som blir kvar när du sorterat ut mat, förpackningar, glas och tidningar.

Hämtförhållande

Har du en dörr eller grind som ska öppnas när dina kärl hämtas ska du lägga till detta till ditt abonnemang mot en avgift. Står kärlen mer än 2 meter från tomtgränsen och du inte själv vill eller kan dra fram dem, ska även detta läggas till på abonnemanget. Avfallskärlen töms mellan 06.30 och 19.00.

Ändring av abonnemang

Alla förändringar av ditt abonnemang kostar 90 kronor per tillfälle. Kontakta Kundservice så hjälper vi dig.

Uppsägning av abonnemang 

När du säljer ditt hus överlåter du abonnemanget till den nya ägaren, och ditt abonnemang avslutas. En flytt eller ett ägarbyte måste anmälas till oss och detta gör du genom att fylla i vår blankett Anmälan vid ägarbyte. Denna ska skrivas under av både köpare och säljare, och på den noteras aktuell vattenmätarställning på överlåtelsedagen. Blanketten postar eller mejlar du sen till oss. Ladda ner blanketten Anmälan vid ägarbyte (nytt fönster).

Taggning av kärl

Alla kärl, både för matavfall, restavfall och trädgårdsavfall, har en tagg på ”magen” sedan flera år tillbaka. Taggen är till för att vi ska kunna kvalitetssäkra våra tjänster. Taggen läses av automatiskt varje gång kärlet töms i sopbilen. 

När kunden ringer kan VA SYDs kundservice direkt se om kärlet blivit tömt som det ska. På så vis kan vi säkerställa att våra kunder får de tjänster de betalar för.

Att tagga kärl används generellt i avfallsbranschen. Taggningen kan enbart visa om kärlet har blivit tömt.

Här hittar du alla blanketter och formulär för avfall.