Restavfallskärl och matavfallskärl

Startar du ett nytt abonnemang för restavfall, får du automatiskt även ett matavfallskärl; detta är obligatoriskt i Malmö och Burlöv. Har du behov av matavfallspåsar eller hållare för dessa i din verksamhet så beställer du enkelt dessa här: Bra att veta om påsar och kärl

Ändring av abonnemang

Alla förändringar av ditt abonnemang kostar 90 kronor per tillfälle. En ändring kan vara antal eller storlek på kärl, dragmeter fram till kärlen, tömningsfrekvens med mera. Kontakta Kundservice så hjälper vi dig eller beställ själv på Mina sidor.

Uppsägning av abonnemang

När du säljer din verksamhet ska du anmäla ägarbytet till oss för att överlåta abonnemanget till den nya ägaren. Den personen ska skriva under på samma blankett som du använder för att säga upp abonnemanget. Sen skickas blanketten in till oss, detta är säljarens ansvar.

Anmälan och information om ägarbyte

Taggning av kärl

Alla kärl, både för matavfall, restavfall och trädgårdsavfall, har en tagg på ”magen” sedan flera år tillbaka. Taggen är till för att vi ska kunna kvalitetssäkra våra tjänster. Taggen läses av automatiskt varje gång kärlet töms i sopbilen. På så vis kan vi säkerställa att våra kunder får de tjänster de betalar för. Att tagga kärl används generellt i avfallsbranschen. Taggningen kan enbart visa om kärlet blivit tömt.