Matavfallspåsar och hållare

Nästan slut på matavfallspåsar? Kläm en påse i locket på kärl 1 på tömningsdagen. Använd alltid VA SYDs bruna påsar till ditt matavfall.

Matavfall, eller organiskt avfall, ska alltid vara paketerat i de bruna påsarna. Matavfallet blir sen till biogas och biogödsel.

Slut på påsar?

Kläm en matavfallspåse i locket på kärl 1 på tömningsdagen. Chaufförerna ska då se till att leverera nya påsar till dig. Tills vidare har vi också ett antal utlämningsställen där du själv kan hämta fler påsar. Får du inte nya påsar levererade ska du reklamera detta till Kundservice. 

Kläm en påse

Våra utlämningsställen

  • Bunkeflo återvinningscentral, Gottorpsvägen 52
  • Medborgarservice Arlöv, Kärleksgatan 6
  • Medborgarservice i Framtidens hus, Lindängsplan 3
  • Norra hamnens återvinningscentral, Bjurögatan 20
  • ReTuren, Lindängsplan 4
  • VA SYDs huvudkontor, Scandinavian Center, Hjälmaregatan 3

Ingen plast eller komposterbar plast

Packa inte matavfallet i plastpåsar eftersom plast gör det omöjligt att återvinna avfallet. Sätt aldrig plastpåsar i eller runt papperspåsen, det förstör ventilationen.

Använd inte heller komposterbara plastpåsar som majsstärkelsepåsar eller påsar av bioplast. De fungerar inte i den rötningsprocess som används för att ta till vara på matavfallet; de fastnar och orsakar driftstopp. Plasten kan också följa med i biogödslet som produceras, och då hamnar det i jordbruksmarken.

Behöver du en ny hållare?

Kontakta Kundservice om du behöver en ny hållare för matavfallspåsar.

 

Sidan uppdaterad: 3 februari 2021 09:29

Innehållsansvarig: webbredaktionen