Störning: Falska samtal från "VA-verket"

Uppdaterad: 2021-09-21 15:21

Aktuellt just nu på Kretseum

Klicka dig fram i huvudmenyn för att komma till våra olika verksamhetsområden. 

Kretseum öppnar 1 oktober

Efter en lång väntan kan vi äntligen öppna dörrarna för besök på Kretseum igen! Och inte nog med det - vi har tagit fram fyra olika sorters besök så nu finns det verkligen någonting för alla. Genom interaktiva upplevelser, kreativt skapande och experiment lär du och din klass dig hur vatten, avfall och energi hanteras i en hållbar stad. Kom till Kretseum och bli miljöhjältar ni också!

Boka ett besök

Förbered gärna din klass innan besöket med hjälp av vårt uppdaterade digitala material: VA SYDs pedagogiska material.

Boka ett studiebesök på våra avloppsreningsverk

Oktober månad ger vi guidade turer på våra avloppsreningsverk i Eslöv, Lund och Malmö. Turerna riktar sig till årskurs 4 och uppåt och vi vill att så många som möjligt från våra medlemskommuner ska få chansen att lära sig mer om hur rening av avloppsvatten går till.

Ett besök på ett av våra avloppsreningsverk ger god insikt om vår egen del i vattnets kretslopp och efteråt finns det ingen tvekan om varför vi inte kan spola ner vad som helst i toaletten där hemma.

Boka ett besök

Beställ vår nya bok

Jobbar du med yngre barn? Beställ vår nya bok Dropparnas oändliga resa och häng med droppkompisarna H, 2 och O på ett blött äventyr genom staden samtidigt som ni lär er mer om vatten och dess urbana kretslopp. Underhållande, undervisande och helt gratis för pedagoger i våra medlemskommuner (åldersgrupp: F – åk1).


Kontakta oss på kretseum@vasyd.se eller spana in den 
interaktiva versionen med tillhörande lärarhandledning.

 

Vattnet är fortfarande på i Hyllie vattenpark 

Vattnet i Hyllie vattenpark är på fram tills slutet på oktober så passa på att utforska vattenstationerna, experimentera, plaska, leka och lära. Parken är öppen för alla, besöken är kostnadsfria och behöver inte bokas.

Varför inte flytta ut klassrummet till Hyllie en dag? Inspiration och lektionstips finner du här.

Kretseum på Instagram

Du följer väl oss på Instagram? @kretseum 

Sidan uppdaterad: 1 september 2021 09:40

Innehållsansvarig: webbredaktionen