I många länder är inte vatten en självklarhet. Att bara kunna vrida på kranen och fylla glaset med iskallt vatten är faktiskt en ren förmån. Dessutom räknas kranvatten som ett livsmedel i Sverige – det är till och med vårt mest kontrollerade livsmedel. Sverige har bland det bästa dricksvattnet i världen. Ibland glömmer man nästan vilken lyx det är.

Välj kranvatten – det tjänar både du och miljön på

Egentligen är det rätt konstigt att kranvatten inte är dyrare än vad det är – endast några ören betalar du för en liter från kranen. Ganska lite jämfört med flaskvatten från affären.

Kranvatten belastar inte miljön som flaskvatten gör. Flaskvattnet måste fraktas långväga från tillverkaren till inköpsställena, vilket medför utsläpp i miljön. Dessutom måste du själv släpa hem vattnet på flaska. Välj kranvatten – det tjänar både du och miljön på.

Prova dig fram och hitta nya smaker på ditt kranvatten

Kranvatten är friskt och gott som det är – men också fräscht med olika smaksättningar. En kvist färsk mynta och jordgubbar är både smakfullt och dekorativt. Pressade citrusfrukter är uppfriskande. Testa dig fram och hitta din favorit!

Under våren bad vi våra kunder att dela med sig av sina bästa tips för att smaksätta kranvatten i en tävling. Bli inspirerad av vinnarna!

  • Grönt te – smaksätt ditt kranvatten med grönt te, läskande kallt välgörande ljummet eller stärkande hett. (Martin H. i Lund).
  • Mynta och stjärnanis – denna smakkombination ger ditt kranvatten en spännande och fräsch smak. (Karl B. i Malmö).
  • Vattenmelon och jalapeños – en het smaksättning som passar den som gillar lite sting. (Hanna W i Malmö).